torstai 21. helmikuuta 2019

Kun väsymys ottaa vallan...

Täällä oon pohtinut väsymystä - kun vaan ei jaksa koska on niin väsynyt..

Se on aika suuri käsite ja monet ajattelee että se ei ole mikään "ongelma" vaan että itsepäs sen aiheutat - mutta miettikääpä asiaa niin että nukuit kuin paljon vaan tai kuinka vähän vaan - teet kaikkea tai et tee mitään - teet vähän tai paljon - ja silti aina oot väsynyt - niin väsynyt ettet pääse edes sängystä ylös - tai pääset kun pakotat itsesi ylös - kiireellä.
Musta on väärin että vähätellään ihmistä joka oikeesti sanoo olevan väsynyt - en tarkoita sellaista ihmistä joka nyt sanoo silloin tällöin koska tietää ettei vaan ole nukkunut - vaan sellaista joka sanoo olevansa väsynyt pitkään, mutta selkeästi huomaa että kaikki ei ole kohdallaan - silti jaksetaan väheksyä...

Olen miettinyt kun itselläni tämä ongelma on nyt alkanut etten meinaa jaksaa nousta sängystä aamuisin - vaikka ennen nousin koska halusin saada lapsen hoitoon, jotta pääsee leikkimään - vaikka nousin että pääsen töihin pakoon omia asioita kotona - mutta ei, enää en meinaa jaksaa nousta edes noiden syiden vuoksi - onko tätä se kun väsymys ottaa vallan?

Miksi olen väsynyt? Siihen en osaa vastata, sitä en osaa miettiä - asiaa ei auta että on viettänyt lapsen kanssa päivystyksessä yhden yön ja lopulta vrk valvottua nukkunut pari tuntia..ei auta se että lapsi väittää kaikkeen vastaan ja on yks hirviö...tai kun lapset ei vaan usko hyvällä eikä ees pahalla..

Miksi minä sitten väsyn? Koska en nuku - nukun mutta näen unia - elän unissa - muistan unet koko päivän - nukun, mutta herään aamulla yhtä väsyneenä...
Lääkkeistä huolimatta näen unia - vaikka niiden pitäisi vähentää niitä - edelleen elän niissä ja muistan ne - ehkä ne joskus loppuu, ehkä joskus en elä unissani.
Mulle on aivan sama käynkö nukkumaan 8 illalla vai 1 yöllä - nukuin sit sen 12 tuntia, 8 tuntia tai 4 tuntia - olen silti yhtä väsynyt - ei merkitystä määrällä - ilmeisesti se on se laatu mitä pitäis pystyä parantamaan..ehkä joskus nukun..

Kun väsymys ottaa vallan - ei jaksa tehdä mitään, ei jaksa olla lasten kanssa, ei jaksa leikkiä - on voimaton, on poissaoleva, on paljon ajatuksissaan - jotka ei pysy kasassa.
Kun väsymys ottaa vallan - muisti on huono - ei enää edes jaksa muistaa - unohtaa syödä ja kun syö tuntee olevansa täynnä vaikkei mielestään ole edes syönyt - koska onkin vasta syönytkin.
- tulee niin sanottu väsymys dementia - tai siksi sen ristin..

Mutta kun väsymys ottaa sinusta vallan älä anna periksi - taistele vastaan - hae apua!!!

Helppohan se on täällä huudella - en itsekään ole sen enempää apua hakenut - oma luonto ei anna periksi mennä "itkemään" lääkärille - etten vaan jaksa - tässä tosin on ongelma että kohta en ole tolpillani enää... kun itselläni ilmeisesti väsymys aiheuttaa huippausta/huimausta... itselläni väsymys aiheuttaa hitautta ja ettei ajatukset pysy kasassa - ettei jaksa keskittyä...
Vastaan kyllä taistelen - kovasti taistelenkin....yritän ainakin...

Tottakai väsymykseen liittyy paljon muutakin kuin vain mitä kirjoitin - ja varmasti jokaisella on ne omat ns. ongelmat miksi on väsynyt, miksi se väsymys saa vallan...sitä jokainen voi miettiä omalla kohdallaan.

Näkemisiin taas - tää äiti lähtee saunaan.


2 kommenttia:

  1. Ootko varma ettei oo kilpirauhasen vajaatoimintaa? Tai onko rautavarastot hyvät? Vajaatoimintaan kuuluu pohjaton väsymys, alakuloisuutta, "dementia" ja monen montaa muuta oiretta. Voimia arkeen ja lääkärille mars. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, lääkärillä käyty ja kaikki arvot normaalit joten nuo on pois suljettu. :)

      Poista

viikot vierii

Viikot vierii hyvällä tahdilla, tuntuu että ei oikein meinaa pysyä perässäkään. Mulla on nyt viikoittain psykan ryhmä - kestää kesäkuun puol...